25.11.2014

Verslag Collectief Vervoer 6.0


Op 19 november 2014 heeft PTRM voor de eerste keer in samenwerking met de gemeente Kerkrade een deelsessie gegeven op de Landelijke bijeenkomst Collectief Vervoer 6.0. Een dag die door CROW werd verzorgd. 

Tijdens de deelsessie werd aandacht besteed aan WMO en OV. Femke Scheuerman (beleidsmedewerker bij gemeente Kerkrade) leidde de deelsessie in door aan de 55 deelnemers te vertellen over de gemeente Kerkrade en hoe zij met de Kanteling aan de slag zijn gegaan. Hierin werd ingegaan op het vervoer. 

Vervolgens heeft Fabienne Zandvoort van PTRM vertelt over de applicatie WMO en OV en hoe deze ingezet kan worden bij de indicatiestelling. 

Gemeente Kerkrade maakt gebruik van deze applicatie en Femke heeft vervolgens vertelt over de implementatie en alles wat erbij komt kijken. Een belangrijk aspect wat hierbij naar voren kwam is de kennis van het openbaar vervoer bij de Wmo-consulent zelf. Als de vraag 'Wanneer hebt u voor het laatst met het openbaar vervoer gereisd?' aan Wmo-consulenten wordt gesteld, komt het regelmatig voor dat consulenten zelf al geruime tijd niet meer met het openbaar vervoer gereisd.

Na de presentatie zijn er 3 stellingen weergegeven waarover de deelnemers met elkaar in groepjes in discussie zijn gegaan. Vervolgens zijn de reactie centraal met elkaar besproken, waar een aantal hele goede, bruikbare tips zijn gekomen.

Namens PTRM en de gemeente Kerkrade willen wij dan ook iedereen bedanken voor de interesse en de input tijdens de deelsessie.