PTRM WMO en OV

Gemeenten kijken bij het verstrekken van een Wmo-vervoerspas steeds meer of de cliënt ook gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Dit wordt ingegeven door de druk op de gemeentelijke budgetten en vraagt om een andere aanpak en een andere manier van denken. Bij de toekenning wordt veel meer dan in het verleden gekeken naar de mogelijkheden van de cliënt in plaats van naar de beperkingen. Voor vervoer betekent dit concreet: 

Eerst kijken wat de mogelijkheden zijn met een algemene voorliggende voorziening zoals openbaar vervoer. Pas daarna komt de collectieve voorziening zoals Regiotaxi om de hoek kijken.

Met de online applicatie PTRM WMO en OV kunnen Wmo-consulenten, ouderenadviseurs en klantadviseurs op eenvoudige wijze de mogelijkheden van het openbaar vervoer op cliëntniveau in beeld brengen. In het onderzoek komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Is openbaar vervoer haalbaar voor deze cliënt gezien de beleidsuitgangspunten van de gemeente?
  • Is openbaar vervoer haalbaar voor deze cliënt gezien de beperkingen van de cliënt?
  • Welke loopafstand is voor deze cliënt haalbaar?
  • Wat is de loopafstand van huis naar de dichtstbijzijnde halte?
  • Voor welke bestemmingen van deze cliënt is openbaar vervoer haalbaar?

De resultaten uit het onderzoek worden op een overzichtelijke wijze gepresenteerd zodat de gebruiker direct beschikt over de informatie om een passende vervoersvoorziening toe te kennen.

Projecten

Voor elke gemeente wordt een eigen project ingericht. Dit biedt de mogelijkheid om de afwegingen in het onderzoek te baseren op de beleidsafspraken van de betreffende gemeente.

SaaS

PTRM WMO en OV wordt aangeboden in de vorm van een SaaS overeenkomst (Software as a Service). SaaS is software die als een online dienst wordt aangeboden. De gebruiker hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit een contract af voor een vast bedrag per maand voor het gebruik. Aanschaf van dure licenties en bijkomende hoge implementatiekosten worden hiermee vermeden. PTRM zorgt voor installatie, onderhoud en beheer, de gebruiker benadert de software over het internet. Het gebruikersgemak van SaaS programma's is hoog, want iedereen met een computer, internet-aansluiting en basiskennis van het programma kan er mee aan de slag.

Reacties

Lees hier de eerste reacties van onze klanten!